Events


Дни на устойчивото отопление и строителство

07 септември 2021

23-25 септември 2021 г., гр. Смолян

Черноморски изследователски енергиен център, Центърът за енергийна ефективност „ЕнЕфект“ и Камарата на строителите в България организират от 23 до 25 септември в град Смолян "Дни на устойчивото отопление и строителство", като част от дейностите на проектите REPLACE и nZEB Roadshow, финансирани от програма Хоризонт 2020 на Европейския съюз. Събитието ще се проведе с любезната подкрепа на Община Смолян.

Програмата включва изложение с информационни щандове на открито (гр. Смолян, пл. Свобода) и професионални обучения (гр. Смолян, бул. България №12, Сесийна зала на Община Смолян и онлайн през платформата ZOOM), насочени към общинските администрации, инвеститорите, енергийните агенции, собствениците на сгради, домоуправителите, проектантите и строителните специалисти.

Събитието е със свободен достъп и е подходящо за всички, които се интересуват от възможностите за използване на устойчиви (екологични, ефективни и изгодни) алтернативи за отопление на дома, както и от технологичните иновации за проектиране и строителството на почти нулевоенергийни сгради.

Участниците ще имат възможност да получат безплатни консултации на място от представителите на проектите REPLACE и nZEB Roadshow, както и да разгледат конкретни технически решения от щандовете на фирмите-изложители, предлагащи екологични отоплителни решения, строителни материали и компоненти за енергийно ефективно строителство.

Включени са и демонстрации на най-новите материали, изделия и технологии.

Програма на обученията

Участието в обученията е безплатно, но с предварителна регистрация*, която може да бъде направена оттук: https://forms.gle/hx8tWkFAm2ASeMF58

*Във връзка с издадената на 02.09.2021 г. заповед на Министъра на здравеопазването и въвеждането на нови противоепидемични мерки на територията на Република България, присъственото участие в обученията на закрито ще бъде ограничено до 30 човека.