Events


Дни на почти нулевоенергийната сграда

27 август 2021

От 2 до 4 септември 2021 г. в Пазарджик и Пловдив ще се проведат специализиранo изложение и конференция, посветени на предизвикателствата пред проектирането и строителството на почти нулевоенергийни сгради (ПНЕС) в България. Домакин на събитието е Професионалната гимназия по строителство и архитектура – Пазарджик, където ще се проведат повечето от планираните инициативи, а организатори са Центърът за енергийна ефективност ЕнЕфект и Камарата на строителите в България, подпомогнати от проект nZEB Roadshow на програма Хоризонт 2020 и с подкрепата на Черноморски изследователски енергиен център (ЧИЕЦ) в рамките на проект REPLACE.

Събитието ще предложи поглед върху успешните практики и технологичните иновации за проектиране и строителството на почти нулевоенергийни сгради от Европа и България, както и върху съвременните тенденции професионалното образование и обучение в областта на енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници.

Програмата включва:

  • Специализирано изложение на строителни материали и компоненти
  • Професионални обучения за проектанти и строителни специалисти по сертифицирани международни програми
  • Демонстрации и фирмени представяния на най-новите строителни материали, изделия и технологии
  • Тематични сесии с участието на авторитетни български лектори
  • Посещение на сертифицирана пасивна сграда в село Марково, община Пловдив

На 2 септември Черноморският изследователски енергиен център ще представи инструментите за по-ефективно и чисто отопление на жилищата, разработени по проект REPLACE. Проектът ще има и специален щанд, където посетителите на изложението ще намерят полезни материали и ще могат да се консултират със специалистите.

Подробности за програмата и линкове за регистриране за участие ще намерите тук.